Ýstinye Üniversitesi, Liv Hospital ve Pennsylvania Üniversitesi’ne bağlı Perelman Tıp Fakültesi arasında gerçekleştirilen iş birliği, dirençli kanserin tedavisinde yeni yöntemlerin geliştirilmesini amaçlıyor.
Bu iş birliği, dirençli kanserle mücadelede kullanılan hücre ve proton tedavisinde yenilikçi yaklaşımların ortak klinik faaliyetlerle hayata geçirilmesini hedefliyor. Ýstinye Üniversitesi ve Liv Hospital, bu protokolle klinik uygulamalardan ikinci görüş sistemine, uluslararası eğitim programlarından hücre üretim laboratuvarlarına kadar çok sayıda projeyi eş zamanlı olarak yürütecek. Protokol çerçevesinde gerçekleştirilecek bilimsel konferanslarla Perelman Tıp Fakültesi uzmanlarının bilgi ve deneyimi, Türk sağlık profesyonelleriyle bir araya gelerek transfer edilecek. Ayrıca, Ýstinye Üniversitesi ve Liv Hospital hekimleri için çevrimiçi ve yüz yüze eğitim programları da devreye alınacak.
Türk Hekimler Dünyadaki Uygulamaları Yakından Görecek
Özellikle karmaşık ve ileri düzey tedavi gerektiren hastalarda Pennsylvania Üniversitesi Perelman Tıp Fakültesi uzmanları, Ýstinye Üniversitesi ve Liv Hospital hekimlerinin hizmetine sunulacak. Bu sayede Türk hekimler, uluslararası düzeydeki meslektaşlarıyla interaktif bir deneyim yaşayarak onların perspective açısından faydalanma fırsatı bulacaklar.
“Bilimsel İş Birlikleri Sağlıkta Dönüşümün İtici Gücü”
İş birliği, ortak biyomedikal araştırmalar için sağlam bir zemin oluşturulmasına imkân tanıyacak. Uluslararası standartlar ve etik ilkelere uygun olarak yürütülecek projeler, bilgi üretimi, inovasyon ve insan sağlığına katkı sağlayarak geleceğin tedavilerine yön verme amacını taşıyor. Ýstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, “Bilimsel iş birlikleri, sağlıkta dönüşüm ve ilerlemenin en güçlü itici gücüdür. Liv Hospital ve Pennsylvania Üniversitesi Perelman Tıp Fakültesi ile başladığımız bu ortaklık, kanser tedavisinde geleceğin yöntemlerini ülkemize kazandırmak adına kritik bir adım. Araştırma, eğitim ve klinik uygulamaları global düzeyde entegre ederek, sağlık profesyonellerimizin en iyi şekilde yetişmesine katkı sağlamak ve hastalarımıza umut olmak vizyonuyla çalışmaya devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
“Kanser Tedavisinde Kullanılan Hücreler Bizde Üretilecek”
Liv Hospital Rejeneratif Tıp ve Kök Hücre Merkezi Direktörü Prof. Dr. Erdal Karaöz, kanser araştırması ve tedavisinde dünyaca ünlü Pennsylvania Üniversitesi ile yapılan iş birliğinin Türkiye için öncü olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Karaöz, “Liv Hospital, bu kapsamda Türkiye’de ilk defa hücresel tedavi uygulaması yapacak. Ýstinye Üniversitesi ile kurmakta olduğumuz uluslararası standartlardaki laboratuvarlar sayesinde bu tedavide kullanılacak hücreleri kendi bünyemizde üretmeye hazırlanıyoruz.” dedi.
“Yarını da Düşünen Bir Vizyonla Hareket Ediyoruz”
Liv Hospital Grup Koordinatörü ve Ýstinye Üniversitesi İcra Kurulu Üyesi Meri İstiroti, bu iş birliğinin yalnızca ortak kurumları değil, Türkiye’nin sağlık alanındaki uluslararası konumunu da güçlendireceğini belirtti. İstiroti, bu ortaklığın hasta, öğrenci ve genç araştırmacılara ilham verici fırsatlar yaratacağına inandığını ifade ederek, “Bilimsel ortaklıkları yalnızca bir bilgi alışverişi olarak değil, insan hayatına doğrudan dokunan, geleceği dönüştüren güçlü bir etkileşim olarak görüyoruz. Liv Hospital ve Ýstinye Üniversitesi olarak sağlık hizmetinde sadece bugünü değil, yarını da düşünen bir vizyonla hareket ediyoruz. Pennsylvania Üniversitesi Perelman Tıp Fakültesi gibi köklü ve yenilikçi bir kurumla yaptığımız bu iş birliği, ülkemizin sağlıkta uluslararası alandaki konumunu güçlendirecek önemli bir adım. Gerek ileri tedavi yöntemlerine erişimi kolaylaştıracak klinik programlar, gerekse bilimsel üretimi destekleyecek ortak araştırma projeleriyle sağlık hizmetinin her katmanına değer katmayı hedefliyoruz.”” şeklinde konuştu.